privredniik 120
ZAGREB
- U Zagrebu je održana svečana akademija povom 120 godina od osnivanja Srpskog privrednog društva "Privrednik", a svečanosti je, između ostalih, prisustvovao narodni poslanik Miodrag Linta.

Miodrag Linta je saopštio da je svečanoj akademiji prisustvovao kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Društvo "Privrednik" osnovano je 1897. godine u Zagrebu, a svečana akademija je održana juče u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Među više od 400 zvanica bili su i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, poslanici u Hrvatskom saboru iz reda srpske zajednice Milorad Pupovac i Boris Milošević, ambasadorka Srbije u Zagrebu Mira Nikolić, predsednik Saveta za nacionalne manjine Hrvatske Aleksandar Tolnauer.

Linta je, kako je naveo u saopštenju, prisutnima preneo pozdrave i čestitke predsednika Vučića povodom velikog jubileja.

Takođe je rekao da će Srbija nastaviti da pruža pomoć i podršku Srbima u Hrvatskoj, da ima apsolutnu volju da se pokrene rešavanje otvorenih pitanja između dve države i da je iskreno zainteresovana za sprovođenje Deklaracije o unapređenju odnosa između Srbije i Hrvatske koju su prošle godine potpisali Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

privredniik 120a
Predsednik SPD "Privrednik" Nikola Lunić uručio je ugovore o stipendiranju novoj generaciji Privrednikovih stipendista tj. za 33 srpska učenika i studenta slabijih materijalnih mogućnosti.

U kulturno-umetničkom programu nastupili su između ostalog glumac Bogdan Diklić, pevačica etno-muzike Biljana Krstić i "Bistrik Orkestar" i pesnik Enes Kišević.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc