6 narodno prelo viskovo
VIŠKOVO
- Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ pododbor Viškovo organizirao je 6. Narodno prelo koje je održano 25.11.2017. godine u Domu hrvatskih branitelja, Viškovo.

Cilj Pododbora Viškovo je bio da Narodno prelo postane tradicionalna manifestacija, a cilj su i ostvarili. Ovom manifestacijom mlađe generacije su upoznali sa običajima prela, te kako se izrađuju ručni radovi, prikazali stara jela koja su se nekad radile naše bake i mnogi od prisutnih odrasli uz takvu trpezu.

Degustacija starih jela, starije članove vratila je u djetinjstvo i mladost, a dok su mlađe generacije uživale u jelima koje su nekad pripremale stare bake. Kulinarsko bogatstvo napravili su starim jelima iz svih regija Republike Hrvatske, te Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mnogobrojna publika je uživala u bogatom kulturno umjetničkom programu ispunjenom smijehom, plesom, pjesmom, zvucima violine, šargije i harmonike. Nastupili su SKD „Prosvjeta“ pododbor Viškovo, SKD „Prosvjeta“ pododbor Vrginmost, SKD „Prosvjeta“ pododbor Rijeka, Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka i SPD „Nikola Tesla“ Postojna.

Ovom manifestacijom zasigurno se čuvaju običaji i tradicija našeg naroda.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc