djuro tadic
SISAK - U hotelu Panonija predstavljena je monografija “Željezara Sisak, tvornica čelika i života” autora Đure Tadića.

Autor monografije je dobar poznavatelj sisačkog metalurškog kombinata, željezarac Đuro Tadić s novinarskim iskustvom bivšeg Poleta. Uz tek skromni odabir autorskih tekstova, autor se odlučio da o Željezari u najvećoj mjeri govore dokumenti, faksimili novinskih napisa i fotografija objavljenih od 1956. godine do Domovinskog rata. Na više od 600 stranica velikog formata, objavljeni su tekstvovi o proizvodnji, radnicima, zbivanjima u tvornici i izvan nje, kulturi, sportu i rekreaciji, standardu radnika, odmaralištima, ugostiteljstvu i drugim područjima života i rada željezaraca.

Monografija u nakladi sisačke Kulture vrijednosti, s podnaslovom “Spomenar za naraštaje”, nema namjeru komentirati povijest ili nametati zaključke, već predstaviti istinu o Željezari.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc