PROJEKAT "ONLINE UČENjE SRPSKOG JEZIKA KAO ZAVIČAJNOG“
ucenje
NIŠ - Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i udruženje Akademska Srpska Asocijacija pozivaju pripadnike dijaspore staorosti od 7 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko (Skype).

Pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom on-lajn nastave. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik.

Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od od 20. 12. 2017. do 10. 1. 2018. godine. Početak nastave planiran je za 22. 1. 2018, a završetak za 13. 4. 2018. godine. a nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i udruženja Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom. Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od od 20. 12. 2017. do 10. 1. 2018. godine. Početak nastave planiran je za 22. 1. 2018, a završetak za 13. 4. 2018. godine. a nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).

Svi zainteresovani treba da pošalju prijavu udruženju Akademskoj Srpskoj Asocijaciji Grada Niša na е-mel Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naslovom Skajp (Skype) časovi. Na osnovu prijava, udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će odabrati parove nastavnik - učenik.

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.

Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na e-mel Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc