Predstava "Svetlost koja život znači" beogradskog umjetnika i profesora: Glumac Tihomir Stanić gostovao je u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu, u organizaciji Srpskog kulturnog društva ‘Prosvjeta’ i SNV-a
Tihomir Stanic 1
ZAGREB
- Tihomir Stanić, poznati glumac, producent, scenarist i profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu održao je u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci predstavu "Svetlost koja život znači" u organizaciji SNV-a i SKD-a "Prosvjeta". U ispunjenoj dvorani Centralne biblioteke "Prosvjete", Stanić je 2. februara govorio uvodna poglavlja romana "Na Drini ćuprija" Ive Andrića, ali i djela Dušana Kovačevića i drugih poznatih srpskih autora.

Dočarao je atmosferu kasabe, pokazujući da su sve mane i slabosti s kojima se danas suočavamo, kao društvo i pojedinci, postojale i ranije. Zato nije ni čudo što je za svoje izvođenje nagrađen jakim aplauzom, kao i da su mnogi iz publike poželjeli da još jednom uzmu u ruke taj čuveni roman. Nakon predstave Stanić je novinarima "Portala Novosti" prenio utiske.

- Jako sam zadovoljan, govorim Andrića skoro već 17 godina skoro i ta moć njegove rečenice uvek dopre do publike. Volim da govorim Andrića i utičem na percepciju publike jer to govorim sa strašću - rekao je Stanić. Podsjetio je na planove o snimanju velike serije o Ivi Andriću koja se pažljivo priprema.

Tihomir Stanic 3
Dan kasnije, Stanić je gostovao i u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom. Organizator karlovačkog gostovanja bila je karlovački pododbor SKD-a "Prosvjeta". Predstava je odigrana u maloj sali kazališta, a prisustvovalo joj je više od 60 posjetilaca.

- Loše vrijeme, kijamet i prava mećava uzrokovali su da ne bude više gledalaca pa nam tako nitko nije došao ni iz Vojnića ni iz Krnjaka, a da su oni došli bilo bi nas više od stotinu. Predstava je trajala sat i pol, bila je dobro primljena i mogu reći da je odlična, a izvođač je nagrađen velikim aplauzom -kazao nam je Milan Lapčić, predsjednik karlovačkog pododbora "Prosvjete" koji je glumcu poklonio umjetničku sliku iz pododborovog fundusa. S beogradskim glumcem u Karlovac su stigli potpredsjednik SKD-a "Prosvjeta" Siniša Tatalović i saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc