Nikola Vujcic Vitalova nagrada
NOVI SAD
- Savremeni pesnik je, kao nikad do sada, prognan u samoga sebe, u svoj svet. On je veliki usamljenik jer usamljenost se razmnožava, ona je danas naše redovno stanje, ali to je usamljenost koja se može smatrati i poželjnom jer je puna kreativne strepnje - rekao je u četvrtak pesnik Nikola Vujčić, u zahvalnoj besedi prilikom uručenja "Vitalove" nagrade "Zlatni suncokret" za zbirku "Skrivenosti" (KC Novog Sada), u restoranu "Tri šešira".

Dobitnik je dodao da njegove pesme nastaju iz znakova koje je vreme utisnulo kao ožiljke:

- One su zbir ličnih detalja iz svakodnevnog života ili sećanje na prošlo vreme. A možda je, zapravo, najtačnije ono shvatanje koje tvrdi da se naš život sastoji od "trenutaka", a na nama je da od njih napravimo "svoje" vreme i da ga ispunimo. Moje pesme pevaju o sitnicama, malim ali važnim stvarima, o osnovnim ljudskim osećanjima kroz koja se sve te krupne stvari prelamaju i usitnjavaju.

O Vujčiću, kome su pripali diploma i novčani iznos, govorili su članovi žirija Vladimir Gvozden (predsednik), Dragan Jovanović Danilov, i Nikola Strajnić, kao i generalni direktor "Vitala" Marko Avramović.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc