slobodan zivkovic
ZAGREB
- Na osnovu pristiglih prijava na raspisani natječaj, Glavni odbor Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" na svojoj sjednici održanoj 13. marta izabrao je Slobodana Živkovića za generalnog sekretara Društva. Tim izborom kompletirano je novo rukovodstvo "Prosvjete" jer su predsjednik Mile Radović te potpredsjednici Siniša Tatalović i Duško Ljuština izabrani na sjednici krajem decembra prošle godine. Kako je Glavni odbor odlučio da se izbor generalnog sekretara ponovo provodi putem javno raspisanog natječaja, sudeći po broju prijava, izazvan je velik interes.

- Prioritet rada rukovodstva "Prosvjete" su financijska, organizacijska konsolidacija i unapređenje rada Društva kako bi se ono vratilo na poziciju koju mora imati kao krovna kulturna institucija Srba u Hrvatskoj - rekao je Živković za Novosti, izrazivši uvjerenje da će uzlet aktivnosti krenuti već za koji mjesec. Podsjetimo, Živković je na čelu Izdavačkog poduzeća "Prosvjeta" d.o.o., a bio je predsjednik odbora za obrazovanje, kulturu i sport u Zajedničkom veću opština.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc