Vrsac izlozba 2
VRŠAC - U četvrtak, 1. novembra 2018. godine u Kulturnom centru u Vršcu (Sterijina 62) otvoren je 19 (32) Krajiški likovni salon. Salon je i ove godine organizovalo Udruženje Srba iz Hrvatske, Kulturno umjetničko društvo „Zora“ Knin-Beograd i Zavičajni klub Kninska krajina.

Na otvaranju bilo je prisutvo više od sto posjetilaca, kako izbjeglih i prognanih Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji žive na ovom području tako i domicilnog stanovništva.

Izložbu su otvorili i prisutne pozdravili direkror Kulturnog centa u Vršcu Davor Stojković a ispred organizatora predsjednik SKD „Zora“ Nikola Cerovac. Izložbi je prisustvovao i na kraju je otvorio banatski vladika Nikanor (Bogunović) koji je do progona Srba iz Hrvatske vršio funkciju Gornjokarlovačkog vladike. Izložba će biti otvorena do 14, novembra i može se pogledati u radno vrijeme ustanove. Ovo je po prvi puta da je salon otvoren u ovom gradu a želja je domaćina da ovo postane tradicija.
Poslije otvaranja uslijedilo je posluženje koje je priredio privrednik iz Dalmacije koji sada živi u Vršcu Saša Cupac.

Milojko Budimir, viši kustos u penziji


Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc