mirko demic
BEOGRAD - Književna nagrada „Miroslav Dereta“ za najbolji neobjavljeni rukopis dodeljena je u Galeriji 73 književniku Mirku Demiću za roman „Pustolovine bačkog opsenara“.Ovu prestižnu nagradu, Gradska opština Čukarica i Izdavačka kuća Dereta dodeljuju po trinaesti put.

Ovogodišnjem laureatu, nagradu je uručio predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić koji je čestitao Mirku Demiću i poželeo mu uspeh kod čitalačke publike.“

Dodelom nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis , predstavljamo čitalačkoj publici kvalitetne pisce i romane. U ovoj misiji, opština Čukarica i Izdavačka kuća Dereta su već više od jedne decenije i drago nam je da smo pomogli da izuzetni rukopisi ugledaju svetlost dana”, rekao je predsednik opštine istakavši da dodelom Deretine nagrade počinju tradicionalni Decembarski dani Čukarice, sa nizom kulturnih i umetničkih sadržaja, koji se održavaju na više lokacija na našoj opštini.

Predsednik je podsetio na početak rada novog Tetra na Brdu i značaju galerije Sanja koja je gaji kuluru i umetničke sadržaje u predgrađu

.Prisutne je pozdravila i direktorka Galerije 73 Mirela Pudar, a vlasnica Izdavačke kuće Dereta Dijana Dereta uručila je Plaketu dobitniku i zahvalila se predsedniku i opštini Čukarica na podršci. Dobitnik nagrade Mirko Demić , istakao je da mu je velika čast i podsticaj nagrada koju je za svoje delo dobio.

Predsednik žirija Zoran Bognar i članica Jasmina Ahmetagić govorili su o delu dobitnika, koje je ovenčano nagradom i podsetili da je i ove godine na konkurs stigao veliki broj kvalietnih rukopisa, među kojima se roman Mirka Demića naročito izdvojio.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc