oluja kolona
BEOGRAD
- Centralna državna manifestacija obilježavanja 5. avgusta – Dana sjećanja na stradanje i progon Srba sa područja tadašnje Republike Srpske Krajine biće održana u četvrtak, 4. avgusta u Busijama, opština Zemun.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima saopšteno je da će se prisutnima obratiti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Parastos za sve stradale Srbe služiće patrijarh srpski Irinej, a manifestacija će biti nastavljena umjetničkim programom pod nazivom „„Naša je tuga…velika“. Prisutnima će se obratiti i djevojka iz kolone Jelena Šarić.

Centralnoj državnoj manifestaciji prisustvovaće ministri u vladama Srbije i Republike Srpske, članovi Narodne skupštine Srbije, Narodne skupštine Republike Srpske i drugih državnih organa Srbije i Republike Srpske, predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i brojni građani, navodi se u saopšzenju.

U hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“ 4. avgusta 1995. godine na bivšu Republiku Srpsku Krajinu više od 220.000 Srba je protjerano iz Krajine, oko 2.000 Srba je poginulo i nestalo u toj akciji, a spaljeno je više od 20.000 srpskih kuća.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc