crnokosuljasi knin
KNIN
- Dok Srpska i Srbija tuguju za žrtvama hrvatske akcije "Oluja", hrvatska vlast obilježila je 21. godišnjicu te akcije.

Na centralnoj proslavi u Kninu okupio se državni vrh, a prema procjenama organizatora očekuje se oko 100.000 ljudi.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj je govor povodom 21. godišnjice "Oluje" započela oštrom porukom predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću da Hrvatska nije slučajna država u čijem je stvaranju učestvovala Udba, već je, kako je navela, stvorena voljom hrvatskog naroda izraženog na referendumu 1991. godine, a vojnu operaciju je nazvala "briljantnom i etički čistom".

Ni ovogodišnja proslava nije protekla bez incidenata. Veći broj lica u crnim košuljama i sa vojnim hrvatskim oznakama marširalo je ulicama Knina, gdje je održana proslava godišnjice akcije "Oluja", uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni!" i pjevajući ustaške pjesme.

Policija uopšte nije reagovala, već ih je pustila da defiluju ulicama, javljaju hrvatski mediji.

Mediji navode da učesnicima defilea oficiri Hrvatske vojske u svečanim uniformama mašu i dižu palac u znak podrške.
 

Hrvatski portal "Indeks" piše da se radi o pripadnicima Devetog bataljona, ne navodeći da li je to jedinica iz rata ili sadašnja mirnodopska jedinica Hrvatske vojske.

Za večeras je najavljen i Tompsonov koncert, koji u svojim pjesmama veliča NDH i zločine nad Srbima. Ovaj koncert je organizovala i finansirala HRT, koja će ga direktno i prenositi.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc