Savo Štrbac
BEOGRAD
- Predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac navodi da Hrvatska nastavlja igru u vezi sa isplatom nematerijalne štete porodicama srpskih žrtava, tako što svesno odugovlači sa isplatama i menja njihov osnov, kako bi oslobodila odgovornosti pripadnike hrvatske vojske i policije koji su počinili zločine.

Komentarišući informaciju da je Opštinski sud u Šibeniku presudio da Dušanki Mandić bude isplaćeno 17.791 evra zbog ubistva oca Mirka Pokrajca (84) u selu Varivoda, Savo Štrbac je rekao da pretpostavlja da je kao osnov isplate navedeno da je "hrvatska država odgovorna za teroristička dela i akte", što, dodaje, znači da ih je mogao počiniti bilo ko i iz bilo koje druge države, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, to isto je sugerisano i u jednom drugom postupku, u kome je za dvostruko ubistvo isplaćena odšteta od oko 70.000 evra.

Kako je ocenio, Hrvatska na taj način, kao i menjanjem osnove isplate, štiti svakog svog građanina, jer, kako primećuje, ne može da negira činjenicu da su Srbi u Varivodama ubijeni 28. septembra 1995. godine, gotovo dva meseca nakon "Oluje", dodajući da je snimak ubijenih srpskih civila obišao svet.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc