Vindzor pomen Oluja 4
VINDZOR - Srbi u SAD i Kanadi sećaju se ubijenih, nestalih i prognanih Krajišnika u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „oluja“. U organizaciji srpskih i krajiških udruženja u srpskim hramovima u Americi 4. i 5. avgusta održani su parastosi za sve poginule Srbe u ratovima od 1990. do 1999. godine.

U Kanadskom gradu Vindzoru u subotu 4. avgusta u hramu Svete Petke posle parastosa priređena je izložba o zločinima hrvatske vojske u „oluji“, a učesnici progona evocirali su sećanja na stradanja naroda u Krajini. U nedelju 5. avgusta parastos je održan u Hramu svetog Đorđa u Nijagari.

23 godine od pogroma srpskog naroda u Krajini parastosom i besedama obeležena je u Čikagu u nedelju 5. avgusta. U sedištu srednjezapadnoameričke eparhije u Manastiru Nova Gračanica komemoraciju stradalim Krajišnicima organizovala su krajiška udruženja iz Čikagu – Udruženje krajiških Srba „Prelo“ i Sabor krajiških Srba. Parastos je održan i u Hramu Vaznesenja Hristovog u gradu Elizabet u američkoj saveznoj državi Nju Džerzi.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc