Ekipe Kendi Kostajnica i Dvor na Uni
Ekipe Kendi Kostajnica i Dvor na Uni
UGRINOVCI - U organizaciji Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije Beograd, na terenima OŠ "Stanko Marić" u Ugrinovcima u nedelju 12. juna 2016. godine održan je jubilarni 10. turnir u malom fudbalu "KUP Banije" kao i 3. "KUP Banije" za veterane.

U pravoj sportskoj i takmičarskoj atmosferi, od prijavljenih 18 ekipa seniora takmičili su se Dačo Šaš, Krajinada, Krajijna, Kendi Kostajnica, Žirovac, Slovinci, Banija Žirovac, Braća Glina, Klasnić, Pečenjara Ledine, Dvor na Uni, Enterex Veliki Gradac, Krajišnik, Slavijatrans Petrinja, Tehnički pregled Jovan, Jastrebica Mercedes kao i ekipa Beligrad Jakovo.

Iz opravdanih razloga izostali su Banijci, Vukovi Glina i Banija Žirovac.

U konkurenciji veterana takmičile su se ekipe Krajišnik, Bata Đoša Ugrinovci, Živaja, Jedinstvo Dvor na Uni, Krajina, Omladinac Šaš, Kendi Kostajnica, Petrović servis, Slovinci, Banija ponovo zajedno.

Iz opravdanih razloga izostali su Banija i Zadnji vezni Petrinja.

Najbolji igrač turnira Đuro Crljenica
Najbolji igrač turnira Đuro Crljenica
U polufinalnim utakmicama veterana odlučivali su penali. Ekipa Krajišnika pobijedila je ekipu Banija ponovo zajedno, a ekipa Kendi Kostajnica ekipu Krajina.

U borbi za treće mjesto, Banija ponovo zajedno pobijedila je Krajinu sa 5:0, a u finalu Kendi Kostajnica pobjedom od 2:1 nad Krajišnikom osvojila je KUP Banije za veterane.

U četvrtfinalnim utakmicama seniora Kendi Kostajnica pobijedio je Pečenjaru Ledine sa 2:0, a nakon penala Dvor na Uni pobjeđuje Daču ŠAŠ, Banija Glina pobijedila je Krajišnik, a Slavijatrans ekipu Slovinci.

Polufinalni rezultati: Dvor na Uni – Braća Glina 3:1
Kendi Kostajnica – Slavijatrans Petrinja: 4:1

Treće mjesto osvojili su Braća Glina pobjedom od 2:0 protiv Slavijatransa, a prvo mjesto Kendi Kostajnica pobjedom nad Dvorom na Uni rezultatom 3:1

Za najboljeg igrača turnira izabran je Đuro Crljenica iz ekipe Dvor na Uni dok je najbolji golman Aleksandar Božanić iz ekipe Braća Glina.

Aleksandra Matić iz ekipe Jastrebica Mercedes
Aleksandra Matić iz ekipe Jastrebica Mercedes
Najbolji strijelac KUP-a Banije je Branimir Alfirević iz Kendi Kostajnica.

Povodom jubilarnog 10. KUP-a Banije, organizator ove sportske manifestacije, Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije Beograd, dodijelio je priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima.

Ovaj jubilarni KUP Banije poprimio je i Internacionalni karakter jer je dosta igrača stiglo i iz Vukovara, a iz Holandije je stigla i Aleksandra Matić koja je ujedno bila i jedina ženska predstavnica na turniru, a nastupala je za ekipu Jastrebica Mercedes.

Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije Beograd se zahvaljuje svim učesnicima, gledaocima ovog izuzetnog sportskog događaja.

Predsjednik UO
Miroslav Kovjanić

Fotografije sa turnira pogledajte u našoj FOTOGALERIJI
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc