FC PETROVA GORA VOJNIc
BEOGRAD - Fudbal se na Kordunu organizirano igra već punih 70 godina! Upravo ova godišnjica obilježena je ljetos u Vojniću, a nosioc razvoja ovog sporta, NK "Petrova Gora" danas je jedini srpski klub u ovom delu Hrvatske koji se takmiči u prvenstvu Hrvatske na županijskom nivou. Obeležavanje sedme decenije fudbala na Kordunu nije završeno - biće nastavljeno početkom novembra i to u Srbiji, gdje nakon zadnjeg rata, živi većina nekadašnjih igrača "Petrove Gore". Što se sve priprema, doznajemo od člana Organizacionog odbora Mihajla Bošnjaka.

- Obilježavanje 70. godina nogometa na Kordunu počinje u ponedeljak, 7. novembra, utakmicom za koju smo sigurni da će privući veliki broj ljubitelja ovog sporta. Uspjeli smo dogovoriti prijateljski susret sa veteranima beogradske "Crvene zvezde" ! Nekadašnjim asovima jugoslavenskog nogometa suprostaviće se Reprezentacija KORDUNA, za koju će igrati nekadašnji nogometaši klubova sa područja Korduna. Osim bivših asova "Petrove Gore", nastupiće i nekadašnj igrači "Budućnosti" iz Knežević Kose, "Borca" iz Slavskog Polja, "Jedinstva" iz Vrginmosta, "Mladosti" iz Topuskog, "Korduna" iz Krnjaka, "6. maja" sa Veljuna i "Slunja" ! Utakmica će se odigrati na stadionu "Sremca" u Vojki, sa početkom u 13 i 30.

Mihajlo Bošnjak
Mihajlo Bošnjak
Nastavak je u subotu, 12. novembra, kada u Beograd treba da stignu i slavljenici, prvi tim "Petrove gore" iz Vojnića.

- Da, i jako se radujemo njihovom dolasku ! Predviđeno je da najbolji nogometaši iz Vojnića odigraju utakmicu sa igračima porijeklom sa Korduna, koji se uspješno bave nogometom u brojnim klubovima širom Srbije. Ovaj susret je zakazan u Ugrinovcima, na stadionu "Sinđelića", sa početkom u 13 sati.

Osim ove dvije utakmice, zakazano je i "TREĆE POLUVRIJEME", koje će sigurno biti - veoma veselo?

- Da,u poznatom Restoranu "Banija" u Busijama, u subotu, 12. novembra, od 19 sati održaće se zabavno veče, pod imenom "ZELENA NOĆ", što asocira na službenu boju dresa naše "Petrove gore". Sve goste zabavljaće popularni Krajišnici, MOMO I "DODIR"... Pozivamo sve prijatelje "Petrove Gore" koji su u prilici, da dođu i uveličaju ovaj važan sportski događaj, pozvao je na kraju Bošnjak.


Plakat
Plakat
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc