ODIGRANE TRI PRIJATELJSKE UTAKMICE U SKLOPU MANIFESTACIJE ZELENA NOĆ NK „PETROVA GORA“ U VOJNIĆU

Zelena noc 11
VOJNIĆ - Pod motom „Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma“ u Vojniću je 29. jula 2017. godine u sklopu manifestacije Zelena noć, koju organizuje jedini srpski klub na Kordunu NK „Petrova gora“, odigrana fudbalska utakmica između ekipa srpske nacionalne zajednice i romske nacionalne manjine koja je završena 1:1.

Cilj je bio da se podsjeti javnost da su uvrijede na nacionalnoj i rasnoj osnovi česte na fudbalskim utakmicama u Hrvatskoj, kao i da se, kroz fudbal, širi tolerancija i spriječava netrpeljivost, rasizam i diskriminacija.

Prije početka utakmice intonirane su himna Hrvatske „Lijepa naša“, himna srpske nacionalne zajednice „Bože pravde“ i himna romske nacionalne manjine „Đelem, Đelem“. Nakon toga odigrane su prijateljske fudbalske utakmice između veterana NK Petrova gora i NK „Karioke“ i seniora NK „Petrova gora“ i FK „Rekreativo“ iz Banja Luke.

Utakmicama su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza Hrvatske, Srpskog narodnog vijeća, dožupan Karlovačke županije iz reda Srba Mirko Martinović, narodni poslanik i zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta, predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša u Beogradu Petar Šaula, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Mile Šapić i zainteresovani građani. Uprava NK „Petrova gora“ na čelu sa predsjednikom Miloradom Kneževićem i sekretarom Nikolom Eremićem je navedene utakmice organizovala na visokom nivou. Sve je proteklo u fer i sportskoj atmosferi.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc