petar remer
PETRINJA/LEKENIK
- U prometnoj nesreći između Lekenika i Dužice, u subotu, 23. prosinca, smrtno je stradao Petar (Pero) Remer, dugogodišnji petrinjski pedagoški i rukometni djelatnik.

Petar (Pero) Remer rođen je 21. lipnja 1941. godine u Zrinu. Sin je Ivana i Kate rođ. Zorbas. Studij matematike i fizike diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Petrinji 1971. godine, a tehnički odgoj na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu. Kao nastavnik radio je u Perni, Ždalama i Gori (1971. – 1988.). Od 1988. godine bio je nastavnik matematike i fizike u Osnovnoj školi "Ivan Rukavina Siđo“ (današnja Dragutina Tadijanovića), a povremeno je obavljao i dužnost pomoćnika ravnatelja.

Bavio se rukometom. Počeo je igrati u petrinjskom RK "Partizan“ (1958.), a potom sve do 1971. godine bio je stalni član RK "Slavija“. Igrao je u momčadi koja je uspješno nastupala u tadašnjoj 2. saveznoj ligi (1962.) i u kvalifikacijama za naslov prvaka SR Hrvatske (1965.). Poslije aktivnog bavljenja rukometom bio je član Upravnog odbora i potpredsjednik RK "Slavija“.

Tragična smrt zatekla ga je na dužnosti člana Izvršnog odbora i rizničara današnjeg Rukometnog kluba "Petrinja“.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc