saša
ZAGREB
- Futsal Planet je portal koji je u prošloj godini proslavio 20. rođendan, a kad medij toliko “preživi”, znači da je već postao važan faktor. U svijetu futsala, njihove godišnje nagrade su postale apsolutno priznate.

Za najboljeg sudiju svijeta proglašen je Saša Tomić. On je na temelju glasa preko 200 igrača i trenera dobio čak 714 “poena”, gotovo 200 više od drugoplasiranog Rumuna Bogdana Sorescua. U ženskoj konkurenciji, najboljim ženskim golmanom proglašena je Španjolska Estela Garcia Rodero, a najboljom igračicom Brazilka Amandinha.

Najbolja reprezentacija je ona brazilska, a najbolji trener na svijetu je španski, Jose Venancio Lopez Hierro dok je Inter Movistar proglašen je još jednom za najbolji klub na svijetu, a njihov Jesus Velasco Telada je najbolji klupski trener za 2017. godinu.

Član El Pozo Murcije, Antonio Fernando Aguilera Sancho “Fernan” je najbolji mladi igrač u 2017. godini, a nikoga nije iznenadio odabir općenito najboljeg – to je logično Ricardinho, iz redova Inter Movistara. Barcelonin Paco Sedano proglašen je za najboljeg golmana svijeta u prošloj godini.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc