KOSTAJNIČANI ČETVRTI PUT STIGLI DO TITULE
KUP Banije
UGRINOVCI
- Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije-Beograd, organizovalo je 3. juna 2018. godine na terenima OŠ „Stanko Marić“ u Ugrinovcima (opština Zemun) dvanaesti turnir u malom fudbalu. Kao i prethodnih godina turnir je podijeljen u dvije kategorije i to: veterana i seniora. Uprkos veoma nepovoljnim vremenskim prilikama, više od 500 gledalaca je posmatralo ovaj turnir.

KENDI U POLUFINALU I FINALU BEZ PRIMLjENOG GOLA

U konkurenciji seniora nastupilo je osam ekipa koji su bili podijeljeni u dvije grupe.

l
Nakon međusobnih odmjeravanja snaga u prvoj grupi plasman za polufinale obezbjedile su ekipe Kendi Kostajnice i Žirovca, dok su treće mjesto osvojili Autoelektrika PLA Stel i Šabac.

U drugoj grupi bolji od ostalih bili su Vukovi (Glina) i Tajm. Treće i četvro mjesto prilalo je ekipi Dvora na Uni i Velikog Gradca.

Prva polufinalna utakmica bila je veoma dramatična. Kendi i Tajm su odigrali meč bez golova, a nakon penala više sreće imali su Kostajničani. U drugom polufinalu Vukovi iz Gline su ubjedljivo slavili protiv Žirovca 6:2.

Po završetku polufinalnih utakmica udario je olujni pljusak što je bio i razlog da se uz dogovor ekipa zbog produžene satnice ne odigra meč za treće mjesto. Finale je donijelo još jedan šahovski meč u kome je Kendi Kostajnica rezultatom 2:0 bila bolja od glinskih Vukova. Tako je kapiten Kendija Branimir Alfirević po četvrti put podigao šampionski pehar.

Jedan od najiskusnijih igrača pobjedničke ekipe Predrag Knežević nije krio zadovoljstvo nakon meča.

– Svake godine učestvujemo i drago mi je što smo osvojili prvo mjesto. Bio je nešto manji broj ekipa nego prošle godine, ali svejedno put do pehara nije bio nimalo lak. Zahvalan sam publici koja nam je dala veliku podršku- rekao je Knežević za "Srpsko kolo".

VETERAN BANE MIRILOVIĆ ZA TITULU ENERGO DODOŠA

energododos
U konkurenciji veterana takođe je učestvovalo osam ekipa koji su po istom principu podijeljeni u dvije grupe. U prvoj grupi plasman u polufinale obezbijedili su Krajišnik, i Dačo Šaš, dok su Kendi i Zadnji vezni završili takmičenje u grupnoj fazi.

Iz druge grupe u polufinale su prošli Energo Dodoš i Jedinstvo (Dvor), a takmičenje su završili Žirovac i Slovinci.

U polufinalu su viđeni tvrdi mečevi sa malo golova. Energo Dodoš je pobjedilo Dačo Šaš sa 2:0, dok je Jedinstvo minimalnim rezultatom slavilo protiv Krajišnika. U borbi za treće mjesto Dačo Šaš je pobjedio Krajišnik rezultatom 5:1. Energo Dodoš je u finalnom meču bilo bolje od Jedinstva 3:1, čemu se najviše obradovao kapiten Bane Mirilović.

– Mi smo drugari koji smo igrali već dugo godina turnire i rješili smo da dođemo sa našim sponzorom „Energo Dodoš“ da odigramo prvi put ovaj turnir u Ugrinovcima i prezadovoljni smo organizacijom i osvojenim prvim mjestom – rekao je Mirilović koji je potvrdio da će ova ekipa naredne godine pokušati od odbrani titulu.

Za najboljeg igrača ovogodišnjeg trurnira proglašen je Slaven Bijelić iz Kendija. Najbolji golman je Branislav Poznanović, a strijelac Mirko Arbutina (obojica iz ekipe Vukovi).

U konkurenciji veterana za najboljeg igrača i strijelca ekipe proglašen je Bane Mirilović, kapiten ekipe Energo Dodoš, dok je titula najboljeg golmana pripala Veroljubu Velji Kosanoviću iz ekipe „Jedinstvo“ Dvor.

ZAHVALNICE POJEDINCIMA

Željko
Osim ovih nagrada podijeljene su i zahvalnice i plakete pojedincima koji su dali veliki doprinos radu ZU Banijaca.

Zahvalnicu za unapređenja rada ZU Banijaca dobio je narodni poslanik Miodrag Linta.

Želim da se zahvalim zavičajnom udruženju Banijaca, potomaka i prijatelja Banije na čelu sa neumornim i agilnim Miroslavom Kovjanićem i njegovim najbližim saradnicima što po dvanaesti put organizuju turnir koji je protekao u sportskoj i fer atmosferi punoj uvažavanja i poštovanja. – poručio je Linta čestitajući pobjednicima.

Zahvalnicu za dugogodišnji doprinos u radu dobili su Rade Putnik, Dunja Buinjac i HTW Group.

Posebnu plaketu dobio je Željko Kovačević za doprinos održavanju turnira „Kup Banije 2018.“

KOVJANIĆ: PREKO SPORTA ŠIRIMO PRIJATELjSTVA

kup
Predsjednik Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Beograd Miroslav Kovjanić zahvalio se u ime organizatora svim učesnicima turnira, kao i svim pojedincima koji su učestvovali u organizaciji ovog turnira,

– Najvažnije je da je sve proteklo u najboljem redu. Ovaj turnir zamišljen je kao druženje i širenje prijateljstva ljudi sa svih prostora. Ko god došao na ovaj turnir je naš prijatelj. Zato se iskreno nadam da će u godinama koje dolaze broj učesnika biti sve veći – poručio je Kovjanić.

KENDI KOSTAJNICA – (SENIORI)

Marunić Milan
Pajagić Mićo
Pajagić Momčilo
Alfirević Branimir
Kablar Dušan
Komazec Srđan
Knežević Predrag
Knežević Saša
Bijelić Slaven

VUKOVI GLINA – (SENIORI)

Arbutina Mirko
Konjević Siniša
Grabić Ozren
Arnautović Nemanja
Kuburović Nemanja
Kuburović Stefan
Poznanović Branislav
Srdić Srđan

ENERGO DODOŠ – (VETERANI)

Bursać Milan
Mirilović Bane
Filipović Mirko
Gužvić Čeda
Lukuć Miroslav
Rebić Dragiša

JEDINSTVO DVOR – (VETERANI)

Smiljanić Milorad
Jovičić Pero
Ivošević Ljuban
Vila Željko
Košutić Dušan
Kosanović Veroljub
Jovičić Petar
Nešković Aleksandar
Božić Matija
Filipović Mirko
Aleksić Dalibor

DAČO ŠAŠ – (VETERANI)

Malenčić Milan
Jakšić Milan
Egić Srđan
Obrenović Milan
Lađević Nemanja
Živković Stevo
Vukolić Perica
Aleksić Davor
Antić Radovan

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuli su se sudije Miloš Stojičić, Miodrag Mitrović, Zoran Krstić i Miomir Tomić. Za zapisničkim stolom bili su Mira Januzović, Đuro Crljenica, Željko Kovačević, a predsjednik takmičarske komisije turnira bio je Đuro Bogdanović.

Fotografije sa turnira pogledajte u FOTOGALERIJI
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc