PPG RUJEVAC
RUJEVAC - Minulog vikenda, u okviru Treće županijske lige Hrvatske, PPG Rujevac je odigrao prvenstvenu utakmicu protiv Posavine iz Preloščice, čime je fudbalski oživeo Rujevac, nedaleko od Dvora na Uni.

Ovo naselje, sa većinskim srpskim stanovništvom, posle ratnih dešavanja na Baniji, suočilo se sa migracijama, pa je klub ugašen 1995. godine. Ponovo je aktiviran 2004. godine, dva puta je ulazio u Drugu županijsku ligu, a prošle sezone se nije takmičio, zbog nedostatka igračkog kadra. Izlaz iz lavirinta je pronađen, zahvaljujući grupi entuzijasta.

-Ponovo smo na fudbalskoj mapi, srce mi je puno, daćemo sve od sebe da klub nastavi da diše punim plućima. Oformili smo kadar od sopstvenih snaga, na spisku su 22 igrača, ali problem je što većina, zbog obaveza, ne može redovno da trenira, niti da dolazi na utakmice. Računamo i na četvoricu momaka iz Temerina, rođeni su u ovom kraju, pa smo ih registrovali da nam pomognu. Kilometri nisu prepreka, kada se nešto voli – kaže Perica Vujčić, predsednik kluba.

Klupske prostorije i teren su sređeni pod konac, pa Rujevčani mogu da se pohvale infrastrukturnim uslovima.

-Oko organizacije, mnogo mi pomažu Siniša Milinković i sekretar Marko Tepšić, koji vodi brigu o kompletnoj administraciji. Moram da istaknem i kapitena Juricu Vidića, nije mu teško da kosi teren, postavi mreže pre utakmice i bukvalno je moja produžena ruka. Funkcionišemo kao porodica, a kao i u većini drugih klubova, najveći problem su finansije. Nadam se da će Banijci rasuti širom sveta prepoznati dobru priču i pomoći nam da ostanemo na koloseku. Imamo nekoliko garnitura dresova, ali nedostaju nam rekviziti za treninge i lopte.

Među igračima je i par odličnih studenata, a svima je zajednička ljubav prema klubu i rodnom kraju. U ligi sa 10 klubova, žele da budu što bolje plasirani.

-Startovali smo sa dva poraza, ali to nas neće pokolebati, jer nismo bili kompletni, a protiv lidera Posavine nismo imali ni sreće, zaslužili smo bod. Očekujem da u narednim rundama probijemo led, lepše je raditi u pobedničkoj atmosferi – istakao je Perica Vujčić, predsednik PPG Rujevac.

Predstojećeg vikenda, Rujevčani gostuju u Gredi, a 22. septembra će na svom terenu ugostiti Dinamo iz Odre i to je prilika da se navijači, kojih je protiv Posavine bilo više od 50, ne samo iz Rujevca, već i iz Stupnice, Trgova, Ljubine i okolnih sela okupe oko igrališta kraj osnovne škole u ovom banijskom naselju, nadaleko poznatom po narodnom zboru, koji se svake godine održava 19. avgusta, na Preobraženje Gospodnje.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc