UO SD Srba u HR
ZAGREB - Na sjednici održanoj 9. oktobra formiran je Upravni odbor Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj koji čine predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj. Društvo su osnovali Srpsko narodno vijeće (SNV), Zajedničko veće opština (ZVO), Prosvjeta i Privrednik.

- Na sjednici smo rezimirali brojne aktivnosti koje smo imali prije osnivačke skupštine i formiranja Društva, kao i zadatke koji su pred nama do kraja ove godine - izjavio je za "Portal Novosti" Milan Martinović, predsjednik Društva.

- U prethodnom periodu pomagali smo neke nogometne klubove u kojima pretežno igraju Srbi i koji se suočavaju s teškoćama. Preko projekta kapitalnih ulaganja u objekte koje koriste pripadnici srpske zajednice omogućeno je postavljanje ograde i opremanje terena NK Petrova Gora iz Vojnića i malonogometnog kluba iz Slavskog Polja u općini Gvozd - rekao je Martinović.


Podsjetio je i na dosadašnje aktivnosti svojevrsne nogometne reprezentacije Srba u Hrvatskoj koja je 2016. u Vukovaru odigrala utakmicu s ekipom Hrvata iz Srbije, a onda učestvovala na takmičenju ekipa nacionalnih manjina u Tirolu. Ekipa je krajem jula 2017. u Vojniću odigrala utakmicu sa svojim kolegama iz romske zajednice.

- Do kraja godine trebamo održati skupštinu na kojoj ćemo definirati aktivnosti u 2019. kao i budžet za njih, a nastojat ćemo se javljati na odgovarajuće natječaje institucija u Hrvatskoj i EU - rekao je Martinović.


Podsjetimo, potpredsjednici Društva su Srđan Jeremić iz ZVO-a i Nemanja Eremić iz NK Petrova Gora, a članovi su i Saša Milošević iz SNV-a, Dejan Mihajlović iz Prosvjete i Marko Ignjatić iz Privrednika.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc