Kup Banija 2017 4
UGRINOVCI - Jedanaesti po redu turnir u malom fudbalu pod nazivom „KUP BANIJE 2017“ održan je u Ugrinovcima, 4.juna na terenima OŠ „Stanko Marić“. Organizator turnira je tradicionalno Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije.

Na turniru je tokom cijelog dana učestvovalo 29 ekipa, od toga 20 ekipa seniora i 9 ekipa veterana. Pobjednički pehar za ovu godinu odnijela je ekipa „Tehnički pregled Jovan“ kod seniora, dok je kod veterana velika borba vođena, pa se do poslednjeg minuta nije znao pobjednik. Prvo mjesto pripalo je ekipi „Tajm Spid-net“. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Branimir Alfirović iz ekipe „Kendi Kostajnica“. Nagradu za najboljeg golmana dobio je Nebojša Maljković iz ekipe „Tehnički pregled Jovan“, a najbolji strelac turnira bio je Aranđelo Stojković iz ekipe „Fluminense“.

Kod seniora, 2. mjesto pripalo je ekipi „Kendi Kostajnica“, dok je 3. mjesto je zauzela ekipa „Fluminense“. Kod veterana, 2. mjesto osvojila je ekipa „Banija ponovo zajedno“, a „Kendi Kostajnica“ je zauzela 3. mjesto.

„Obzirom da je vladalo veliko interesovanje za učešće na turniru, moralo se pristupiti posebnom načinu takmičenja kako bi sve ekipe mogle da se takmiče. Turnir je bio otvoren za sve Banijce i prijatelje Banijaca. Prvenstveno nam je bio cilj da povežemo omladinu, da ih otvorena srca sve primimo i da nastavimo širenje dobrih, prijateljskih odnosa“, rekao je predsjednik Upravnog odbora Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije Miroslav Kovjanić. On je naglasio da su svi koji vole fudbal dobrodošli, a primjer su ekipe koje su došle iz Novog Sada,Temerina, Rujevca, Dvora na Uni itd. Posebno je izrazio zaahvalnost sudijama na korektnom i fer suđenju, kao i svim sponzorima i učesnicima turnira, koji su doprinijeli da sve prođe u spotskom i prijateljskom duhu.

Nebojša Maljković, kapiten pobjedničke ekipe „Tehnički pregled Jovan“ iz Batajnice nije krio ponos zbog pobede kao i nagradom za najboljeg golmana turnira. „ Naša ekipa učestvuje treću godinu za redom na ovom turniru, i nosimo odlične utiske. Sve je prošlo fer i korektno“, zaključio je ovaj mladi Krajišnik, čiju ekipu je činilo još osam momaka porijeklom iz Krajine, Milan Knežević, Peđa Pejčinović, Boško Kukolj, Budimir Budisavljević, Slobodan Lazić, Milenko Stanković i Miloš Denić.

Branimir Alfinović, porijeklom iz Knina, rekao je da je zadovoljan i drugim mjestom, obzirom da je njegova ekipa, Kendi Kostajnica četiri godine za redom pobeđivala. Utješna je prilično za njega bila nagrada za najboljeg igrača turnira.


Najbolji strelac KUP-a Banija 2017, Aranđelo Stojković, rodom iz Beograda, prvi put je učestvovao na ovom Kupu. Uputio je pohvale organizatorima i svojim saigračima iz ekipe „Fluminense“. „Završili smo na trećem mjestu, u polufinalu smo izgubili od pobejdničke ekipe, i ne žalim, zaista su zaslužili da pobjede“, zaključio je on.

Kapiten pobjedničke ekipe veterana „Tajm Spid-net“, Goran Pejaković rekao je da je zadovoljan učešćem, obzirom da je njegova ekipa prvi put igrala na turniru. „ Našu ekipu čine uglavnom igrači porijeklom iz Banja Luke i okoline u Republici Srpskoj. Svima nam se sviđa ovaj simbolični povod da se okupe ljudi sa prostora bivše Jugoslavije ovdje, i zato smo se prijavili za učešće“, istakao je on.

Na turniru je bilo prisutno preko 500 gledalaca, koji su se tokom dana smenjivali. Najveći broj gledalaca bio je prisutan na polufinalnim i finalnim utakmicama.

Nakon završenog turnira podijeljene su nagrade najboljim ekipama i pojedincima i nastavilo se sa druženjem gdje su nestale sve sportski uobičajene tenzije i naboj.

Ostale fotografije pogledajte u našoj FOTOGALERIJI
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc