10 godina
Sajt Banija Online osvanuo je na internet nebu 03. aprila 2008. godine kao internet prezentacija "Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije" iz Beograda, čiji je osnovni cilj da okuplja Banijce oko kulturno-umjetničkih i zavičajnih pitanja, da bi stariji prenijeli, a mlađi upoznali i sačuvali naše običaje, kulturnu baštinu, tradiciju i zavičajnu individualnost. Nije bilo boljeg načina da se naši zemljaci upoznaju sa svim ovim nego preko internet portala.

Tako su se ređali tekstovi koje smo prenosili sa drugih sajtova, prekucavali materijale iz knjiga, časopisa, skupljali i polako rasli.

Posebnu pažnju od samog početka posvećujemo kulturnim dešavanjima i manifestacijama ne samo Banijaca već i svih Srba iz Hrvatske, kako onih izbjeglih i prognanih tako i onih koji su ostali u Hrvatskoj ili se vratili. 

Što se statistike tiče, za ovih 10 godina zabilježili smo oko 3 miliona posjeta, najviše iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, SAD, Njemačke i dr. Danas bilježimo oko 30000 posjeta mjesečno, a na društvenim mrežama nas prati nekoliko hiljada pratilaca.

Hvala svim posjetiocima na ukazanom povjerenju. Znamo da je bilo i propusta i da nekada nismo bili po volji svakome ali ko radi taj i griješi, nemojte nam zamjeriti. Veliko hvala i svima koji nam se javljaju i šalju nam materijale koji nam puno znače, a koje sa zadovoljstvom objavljujemo. Raduje nas da broj saradnika sve više raste. Među njima su profesori, pjesnici i književnici, političari, istoričari, domaćini i domaćice...

Veliku zahvalost dugujemo i drugim portalima i veb sajtovima poput Portala Novosti, Privrednika (P-portala), Veritasa, Jadovna 1941, sajta Gornjokarlovačke eparhije, Portala 53, PS Portala, Radio Banovine, Srpskog kola, Frankfurtskih Vesti, Večernjih Novosti, RTS-a, Tanjuga, Srne, Saveza Srba iz regiona i drugih.

Najveću zahvalnost ipak dugujemo "Zavičajnom udruženju Banijaca" , njihovim članovima i rukovodstvu bez kojih ovih 10 godina ne bi bile iste. 

A sad nastavljamo dalje... "Kako Banija Online javlja..."
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc