KUP Banije 2018 2
UGRINOVCI - U nedelju 03.06.2018. održan je XII tradicionalni trunir u malom fudbalu pod nazivom “Kup Banije“. Kao i do sada turnir je održan u Ugrinovcima na terenima osnovne škole „Stanko Marić“. Učestvovale su ekipe seniora i veterana iz cele Srbije. I pored teškog i sparnog vremena za igru, ekipe su pokazale izuzetan kvalitet. Za vreme polufinalnih utakmica jako olujno nevreme zahvatilo je područje Ugrinovaca pa su utakmice na kratko bile prekinute. S obzirom na fer plej igru, sudijama nije bilo teško da sude i da turnir prođe u najboljem redu. Od samog polufinala vodile su se teške borbe kako kod seniora tako i kod veterana. U 18 časova počeo je finalni susret veterana. Na terenu su bile dve najbolje ekipe JEDINSTVO DVOR i ENERGODODOŠ. Pobedila je ekipa ENERGODODOŠ rezultatom 3-1.

U 18:30 počeo je finalni susret seniora između ekipa KENDY KOSTAJNICA i VUKOVI GLINA. Pobednički pehar odnela je ekipa KENDY KOSTAJNICA rezultatom 2-0.

Nakon proglašenja pobednika uručeni su pehari najboljim ekipama seniora i veterana za prvo, drugo i treće mesto.

Za najboljeg igrača kod seniora proglašen je Slaven Bijelić iz ekipe KENDY KOSTAJNICA, a kod veterana Bane Miriliović koji je ujedno bio i najbolji strelac u kategoriji veterana.

Najbolji strelac među seniorima bio je Mirko Arbutina iz ekipe VUKOVI GLINA.

Najbolji golman veterana proglašen je iz ekipe JEDINSTVO DVOR, Veroljub Velja Kosanović, dok je kod seniora tu nagradu osvojio Branislav Poznanović iz ekipe VUKOVI GLINA.

U ime „Zavičajnog udruženja Banijaca“ uručene su plakete i zahvalnice ljudima koji su svojim dugogodišnjim radom najviše doprineli Udruženju. Turniru je prisustvovao i narodni poslanik, predsednik Odbora za dijasporu i Srba u regionu, gospodin Miodrag Linta.

Ovom prilikom želim da se zahvalim OŠ „Stanko Marić“, kompaniji za korporativnu bezbednost „HTW GROUP“ vlasnika Duška Slijepčevića, kao i organizacionom odboru „Zavičajnog udruženja Banijaca“ u realizaciji ovog projekta. Po završetku podele nagrada, pehara, plaketa i zahvalnica, u Batajnici se nastavilo sa druženjem uz pesmu, jelo i piće do kasno u noć.

Predsednik UO
Miroslav Kovjanić


FOTOGALERIJA
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc