Dani kneginje Ljubice 13
U nedjelju10. juna 2018. godine u Vraćevšnici, nedaleko od Gornjeg Milanovaca, u organizaciji Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac, Mjesne zajednice Vraćevšnica, manastira Vraćevšnica i izvorne grupe „Crnućanka“, održana je 12. po redu manifestacija ''Dani kneginje Ljubice''.

Goste su dočekale djevojke u srpskim narodnim nošnjama i po tradicionalnim srpskim običajima, kao i organizatori ove manifestacije. Na skupu je učestvovao veliki broj ženskih, muških pjevačkih grupa i KUD-ova iz cijele Srbije.

Poseban značaj i veliki aplauz dobila je ženska pjevačka grupa ''Banija'' iz Beograda, izvođenjem izvornih pjesama sa Banije. Poslije nastupa krenulo se u manastir Vraćevšnica po do sada tradicionalnom običaju u traktorskim prikolicama. U manastiru je bio organizovan ručak za sve učesnike programa. Poslije ručka se nastavilo sa druženjem uz pjesmu Danice Krstić.

Posebno bih se zahvalio organizatorima na srdačnom i toplom dočeku.

Predsjednik UO Miroslav Kovjanić


Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc