Sve što je ružno ostavimo u Staroj godini
1
BEOGRAD - Članovi Upravnog odbora Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije iz Beograda okupili su se 29.12.2018. sa svojim gostima i prijateljima u prostorijama udruženja kako bi rezimirali događaje iz godine koja je na izmaku i jedni drugima poželjeli srećne predstojeće praznike.

Predsjednik Udruženja Miroslav Kovjanić se osvrnuo na prethodne događaje počevši od bitnog događaja za njihovo udruženje, preseljenja u nove prostorije.

– Miodrag Linta nam je mnogo pomogao. Velikom njegovom zaslugom smo došli do ovog prostora – rekao je predsjednik Udruženja Banijaca i nastavio da nabraja ostale aktivnosti.

– U maju smo imali 11. Banijsko veče, gdje je bilo preko 400 ljudi. U junu smo imali turnir u malom fudbalu, 12. po redu, u posljednjih nekoliko godina turnir održavamo u Ugrinovcima. Naša ženska pjevačka grupa nastupala je u Kragujevcu, muška pjevačka grupa je išla u Suboticu na Zavičajne dane i slavu Udruženja Banijaca iz Subotice. U novembru je bilo vrlo uspješno i
8
posjećeno Banijsko pleteno kolo u Ugrinovcima, manifestacija na kojoj nastupaju brojne pjevačke i plesne grupe iz Srbije i Krajine – rekao je predsjednik Udruženja Miroslav Kovjanić.

Miodrag Linta je naglasio kako ima izuzetnu saradnju sa ovim udruženjem, koje je aktivno tokom cijele godine.

– Želim da nastavite istim tempom , da se družite, da radite i dalje kvalitetno i čuvate naše običaje i tradiciju. Puno zdravlja sreće i uspjeha u Novoj godini vam želim, svakom pojedinačno – rekao je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta.

Nažalost, Rade Putnik, član Udruženja je preminuo, ali je za sobom ostavio dubok trag.

– Rade Putnik je bio sa nama zajedno od samog početka. Poslije je bio i u upravnom odboru,i vođa pjevačke grupe. Rade je zaista bio veliki čovjek. Kao prijatelja i drugara mi ga je toliko žao. Za svakog je imao dobru riječ, jedna posebna duša od čovjeka. Do zadnjih dana sam bio vezan sa njim i njegovom porodicom – rekao je za Srpsko kolo Miroslav Kovjanić i tom prilikom se sjetio i pokojne Marijane Borković, za koju kaže da je bila izuzetna žena i veliki čovjek.

10
Supruga pokojnog Rade je primila posthumnu zahvalnicu za svog supruga, za nesebičan i nemjerljiv doprinos Udruženju u realizaciji svih aktivnosti.

Miroslav Kovjanić je uputio čestitku svim pristunim prijateljima, članovima Upravnog odbora i gostima.

– Srećnu Novu godinu vam želim i da se družimo i dalje. Mislim da ćemo raditi još bolje, naravno uz podršku naših prijatelja. Sve što je bilo ružno u staroj da zaboravimo i krenemo bolje i uspješnije.

Gdje su Banijci tu je i pjesma, pa su ženska i muška pjevačka grupa zapjevale.Ostale fotografije pogledajte u našoj FOTOGALERIJI
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc