Krst u Drljacama 11
DRLJAČE
- Prvi od predviđena tri Кrsta postavljen je unutar temelja razorenog hrama Sv. cara Lazara u Drljačama.

Кrst je izradio i svojoj Crkvi darovao Mirko Milješić iz Drljača za zdravlje svih svojih najmilijih.

Pri postavljanju Кrsta i betoniranju temelja nesebičnu pomoć su pružili Mirkova supruga Ljubica, ćerka Božana, zet Nikola Vlajnić, Đuro Šerbula i Dragan Novaković.

"Od Boga im zdravlje!" - poručuje paroh petrinjski Saša Umićević napominjući da će vrijeme osvećenja Кrsta biti blagovremeno javljeno. Podsjetimo, paroh petrinjski Saša Umićević pokrenuo je inicijativu za obilježavanje hramova uništenih u toku Drugog svjetskog rata i tokom posljednjih ratnih zbivanja na parohiji petrinjskoj, Od ukupno 18 nekadašnjih hramova čak je 10 uništeno do temelja. Na tim mjestima danas nije ostao ni „kamen na kamenu“ koji bi vjerno svjedočio o postojanju i mučeničkoj sudbini ovih svetinja.

Nakon Drljača u planu je postavljanje Časnih Krstova u Starom Selu - hram Sv. oca Nikolaja i Tremušnjaku - hram Sv. apostola Petra i Pavla.

Sa proljećem 2018. godine akcijom je predviđeno postavljanje krstova u Velikom Šušnjaru, Četvrtkovcu i Kinjačkoj.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc