Staro Selo
Staro Selo
PETRINJA
- Radovi na postavljanju i uređenju Krsta na mestu uništenog hrama Sv. oca Nikolaja u Starom Selu su okončani, objavio je paroh petrinjski Saša Umićević u Facebook grupi parohije petrinjske.

"Konačno je nakon punih 70 godina lokacija na kojoj nije ostao ni "kamen na kamenu" da svedoči o mučeničkoj sudbini ove svetinje označena i začuvana od zaborava. Od srca zahvaljujemo svima koji su svojim novčanim prilozima pomogli ovo bogougodno delo, i to: meštanima Starog Sela, Čakala, Trnjana, Petrinje i Velike Graduse. Isto tako, zahvaljujemo se svima koji su potpuno besplatno izvodili radove, i to: Stevi Dragašu iz V.Graduse, Draganu Novakoviću iz Svinice, Mići Vujakliji, Branku Klipiću, Daliboru Čakalo, Branimiru Gariću, Mladenu Radiševiću, Peri Velebitu iz Starog Sela, Nikoli Vlajniću iz Trnjana i Stevi Radomiroviću iz Čakala" - kaže otac Saša Umićević..

Brđani
Brđani
Takođe su okočani i radovi na postavljanju i uređenju Krsta u dvorištu hrama Sv. velikomučenika Georgija u Brđanima.

Poslednja faza radova odnosila se na postavljanje mermernog kamena, a radovi su izvedeni zahvaljujući donaciji VSNM Sunja u iznosu od 6.000 kuna ali i nesebičnom pomoći klesara Tomislava Barbarića iz Zagreba.

"Obzirom da je kamen koštao 15.000 kuna, zauzimanjem Miroslava Jelića iz Bijelnika, klesar Tomislav Barbarić iz Zagreba nam je kamen prodao za iznos sa kojim smo raspolagali, dakle za 6.000 kuna, što je 9.000 kuna manje od stvarne cene. Isto tako, radove na postavljanju kamena potpuno besplatno izveo je Miroslav Jelić.Svima koji su pomogli radove od srca zahvaljujemo." -  zaključuje otac Umićević.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc